Jesaja 8: luisteren wanneer G'd tot ons spreekt

"De HEERE van de legermachten, Hem moet u heilig achten; Hij is uw vrees en Hij is uw verschrikking. Hij zal tot een heiligdom voor u zijn, tot een steen des aanstoots, en tot een rots waarover men struikelt"


Wie niet luisteren wil moet maar voelen, is een uitspraak die ons niet onbekend in de oren klinkt. In Jesaja acht lezen we ook een dergelijke uitspraak nl in vers zes en zeven: "Omdat dit volk versmaadt de zacht stromende wateren van Siloah, en er vreugde is bij Rezin en de zoon van Remalia, daarom, zie, doet de Heere over hen opkomen de machtige, geweldige wateren van de rivier de Eufraat."

G'd kan in het kwade niet verzocht worden en dit zal ik regelmatig herhalen in mijn overdenkingen, omdat dit soort teksten ons bij het oppervlakkig lezen van G'ds woord zomaar op het verkeerde been kan zetten. Als wij door rood rijden dan is de kans dat wij aangereden worden heel erg groot, laten we zeggen dat dat zeker het geval zal zijn als het een heel druk kruispunt betreft. Omdat wij niet luisteren naar het Woord en de Getuigenissen, begeven wij ons op een weg die ellende voort zal brengen. Hoe hard wij ook ons best doen om ons eigen handelen, die voortkomen uit onze eigen lusten en begeerten, proberen succesvol te laten zijn, het zal niet lukken. Soms denken we dat tijdelijke "successen" een bevestiging zijn dat we het goed doen en dat we op die voet door mogen gaan, maar de schijn is groot en erg bedrieglijk.

G'd moeten we dienen, Hem moeten we heilig achten en niet ons eigen werk onze eigen gemaakte afgoden, die ons zoals het woord al aangeeft, af leidt van de ware G'd, de Schepper van hemel en aarde. Als we op een andere plaats proberen ons heil te vinden dan bij de Heer van de legermachten, dan zullen we bedrogen uitkomen. We zullen dan oogsten wat we zaaien.
Als we de wereld objectief bezien dat zien we ellende, hongersnood, rampen, oorlogen en ziekten, haat en nijd, de aarde verkeerd in een steeds groter wordende benauwdheid.

G'd is met hen die Hem vrezen en eren als hun Heil, als hun Verlosser en Redder. De weg die deze wereld is ingeslagen is een weg van verderf, dorheid, doornen en distels. Alles wat deze aarde voortbrengt zal vergaan in het heilig en reinigend vuur wat de Heere uiteindelijk over de aarde zal brengen. Voor Zijn kinderen is er ontkoming. Als we Zijn getuigenis, Zijn Woord, vasthouden als onze wegwijzer voor ons leven dan zal de Heer van de legermachten onze Wachter en Beschermer zijn.
Raadpleeg G'd voor je dagelijks leven, vraag Hem om wijsheid, advies, kracht, liefde, vrede en geluk. Ga tot de enige en Levende G'd, maar raadpleeg niet de geesten van doden, zij kunnen niet meer spreken, of waarzeggers die onzin en leugens spreken over zaken waar ze geen weet van hebben.

G'd vraagt van ons om terug te gaan naar Zijn wet en naar het getuigenis en als we een andere weg kiezen dan zal er alleen nog maar benauwdheid en duisternis zijn.
Jezus echter is het Licht van de wereld, ons Getuigenis, het Woord, en Zijn kinderen mogen wandelen in dit Licht.

"Zoals Hij in vroeger tijd minachting heeft gebracht over het land van Zebulon en over het land van Naftali, zo zal Hij in later tijd eer bewijzen aan de Weg van de zee, de overkant van de Jordaan, het Galilea waar de heidenvolken wonen."

Reacties

Populaire posts