jouw lichaam een tempel van de Heilige Geest (2/3)

"En word niet aan deze wereld gelijkvormig, maar word innerlijk veranderd door de vernieuwing van uw gezindheid om te kunnen onderscheiden wat de goede, welbehaaglijke en volmaakte wil van God is." Rom. 12: 2


Wat een opdracht voor mensen die uit de wereld komen, die gekomen zijn uit een gelijkvormig zijn aan de wereld, als dwazen die in hun hart zeggen; "Er is geen G'd", en die verderfelijk handelen, gruwelijke daden doen en geen goed doen." Psalm 14: 1

Jezus zond ons de Trooster, Hij wilde niet dat wij als wezen achterbleven en weer deel zouden hebben aan die wereld die gevallen was in zonde, schuld en verderf, gedoemd om ten onder te gaan. Jezus ging naar de hemel, ging weg om dichterbij ons te kunnen zijn, zodat Hij zich beter dan in het vlees, aan ons kon geven. De Trooster die in eeuwigheid bij ons zou zijn, de Geest van Christus die alom vertegenwoordigt is, niet aan tijd en plaats geboden is. Daarom ging Hij terug naar de hemel.

Het geven van de Geest had als doel om ons te veranderen, om ons te vernieuwen. Het veranderen van ons denken, anders leren denken dan dat we als mensen gewoon waren. Niet meer denken in termen van; "oog om oog en tand om tand", kwaad met kwaad vergelden, bloed vergieten, lust en begeerten, stelen en liegen. Niet meer denken als dwazen en beweren dat er geen G'd is waar wij rekening mee moeten houden en rekenschap aan af hoeven af te leggen.

Door de Geest leren wij:
- geen andere goden voor Zijn aangezicht te hebben,
- geen beelden te maken van afbeeldingen van wat in de hemel, op aarde of onder de aarde is en           daarvoor te buigen,
- G'ds naam niet ijdel te gebruiken, dus te pas en te onpas,
- die dag te rusten, niet te werken en te vieren dmv aanbidding, een dag die G'd ons gegeven heeft als   getuigenis van het feit dat Hij de Schepper is van Hemel en aarde.

Door de Geest leren wij:
- onze ouders te eren, en de ouders hun kinderen met respect en liefde te behandelen,
- niet een andere kwaad te doen door dood te slaan of geestelijk te beschadigen,

- niet de huwelijkse band te breken voor eigen lusten en behoeften,
- niet te stelen wat van een ander is,
- niet te liegen door het rondvertellen van roddels en het verdraaien van feiten over zaken die hebben   plaatsgevonden,
- door niet te begeren, datgene te willen hebben wat een ander ook heeft of te willen hebben wat van     een ander is, maar tevreden te zijn met wat we hebben.

Volgens Rom. 3; zijn onze voeten in onze aardse en zondige status snel om bloed te vergieten. Als we tot bekering zijn gekomen en opnieuw geboren in Christus, zullen onze voeten bereidwillig zijn om het evangelie van G'd, het evangelie van de vrede te willen verkondigen en te delen met onze medemens, volgens Efeze 6. Dit soort veranderingen vinden alleen maar plaats door de werking van de Heilige Geest, de Trooster die van ons lichaam door de wedergeboorte een tempel heeft gemaakt.

G'd heeft alles in het werk gesteld om ons te veranderen en te vernieuwen door de kracht van de G'ddelijke inwoning. Een kracht die bij de schepping van hemel en aarde aanwezig was, een Bron van kracht die leven geeft aan dode materie, een Bron van kracht die Jezus uit de dode heeft opgewekt. Deze Bron van Leven, deze Bron van Kracht, deze G'd woont in ons, en helpt ons te groeien en te vormen terug naar G'ds beeld en G'ds gelijkenis.

Door de Geest worden wij toegerust om een G'de welgevallig offer te zijn, een redelijke eredienst voor G'd, en groeien wij in een leven in harmonie met Zijn wil, tot eer van Zijn naam, tot uitbreiding van Zijn koninkrijk en tot groei van Zijn gemeenschap.

Door de Geest worden wij toegerust met het karakter van Jezus Christus:
liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid, zelfbeheersing. Galaten 5: 22.

Door de Geest worden wij toegerust met de gaven van Jezus Christus:
ten eerste apostelen, ten tweede profeten, ten derde leraars, vervolgens krachten, daarna genadegaven van genezingen, vormen van hulpverlening, bestuurlijke gaven, allerlei talen. 1Korinthe 12: 8- 10

Door de Geest worden wij toegerust met de wapenrusting van Jezus Christus:
onze middel omgord met de waarheid, bekleed met het borstharnas van de gerechtigheid, de voeten geschoeid met bereidheid van het Evangelie van de vrede, het schild van het geloof, de helm van de zaligheid en het zwaard van de Geest, dat is Gods Woord, en met gebed. Efeze 6 : 11- 18

Niets kan ons deren, niets kan ons uit het veld slaan, uit G'ds hand roven, als we vol vertrouwen zien op G'd, op Zijn belofte dat Hij met ons is en ons helpt en toerust om een kind van Hem te zijn volgens Zijn wil, en dat wij geloven dat Hij ons niet als wees heeft achtergelaten.

Hij wil dat wij dit als vertrek punt in Christus dagelijks hanteren om een succesvol kind van Hem te zijn, dat wij slagen in alles wat wij ondernemen, volgens Zijn wil. Geloven in Zijn beloften, vertrouwen op Zijn Woord, ons laten leiden door de Trooster. Hij zal ons helpen te leren te groeien in geloof, vertrouwen en liefde, Hij leert ons iedere dag wat het betekend G'd lief te hebben boven alles. Niet tien procent, vijftig procent of negenennegentig procent te geven, maar honderd procent van onszelf aan Hem. Hij leert ons te groeien in het liefhebben van onze naaste als onszelf.

Alles wat op ons pad komt, alles wat wij leren, zal ons dichter bij G'd brengen. Niets van wat wij meemaken is aanleiding voor ons om van G'd verwijderd te raken, maar juist dichter bij het hart, dichter bij Zijn troon te komen. Onze toerusting door de Geest, mede door G'ds Woord en het gebed, zal ons denken veranderen, zal ons hervormen in ons doen en laten, zodat wij meer en meer gaan lijken op onze Heer en Verlosser Jezus Christus. De G'ddelijke inwoning is onze weg naar een succesvol leven. De wedstrijd van het leven zal door Deze inwoning verzekerd zijn van overwinning. Onze dagelijkse overwinning is het vervolg van onze redding aan het kruis van Golgotha. Dat is wat de Geest ons te binnen brengt, Hij zal spreken wat Hij hoort van Jezus. Van Jezus hoort Hij dat Hij overwonnen heeft, dat Hij ons gered heeft, dagelijks voor ons pleit, ons op handen draagt als op Adelaars vleugels, dat Hij een G'd is van heel dichtbij, en ons daarom kan toerusten zodat die redding maar ook de dagelijkse overwinning ons deel zal zijn.

Als je dit gelooft en als je daarop vertrouwt dan zal dat jou veranderen. Een verandering in jouw denken, doen en laten zal niet uitblijven, wij zullen groeien in de liefde van de Allerhoogste, een liefde waarmee Hij de wereld lief heeft.

"Dus is er nu geen verdoemenis voor hen die in Christus Jezus zijn, die niet naar het vlees wandelen, maar naar de Geest. Want de wet van de Geest van het leven in Christus Jezus heeft mij vrijgemaakt van de wet van de zonde en van de dood. Want wat voor de wet onmogelijk was, krachteloos als zij was door het vlees, dat heeft God gedaan: Hij heeft Zijn eigen Zoon gezonden in een gedaante gelijk aan het zondige vlees en dat omwille van de zonde, en de zonde veroordeeld in het vlees, opdat de rechtvaardige eis van de wet vervuld zou worden in ons, die niet naar het vlees wandelen, maar naar de Geest. Immers, zij die naar het vlees zijn, bedenken de dingen van het vlees, maar zij die naar de Geest zijn, de dingen van de Geest." Rom. 8: 1-5

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts