psalm 7: gebed om gerechtigheid

"HEERE, mijn God, tot U neem ik de toevlucht, verlos mij van al mijn vervolgers en red mij. Anders verscheuren zij mijn ziel als een leeuw, slepen zij mij weg, terwijl er niemand is die redt."

Wat te doen als je op een onheuse manier wordt bejegend, en als je ook nog eens geen blaam treft, dan kan dat een behoorlijk impact hebben op je leven. Zonder reden en zonder schuld slachtoffer worden laat diepe sporen achter van wantrouwen en angst.
Bij wie kun je terecht, en wie zal je hulp zijn in tijden van onzekerheid en vervolging. 
Normaliter zou je moeten kunnen schuilen bij familie of vrienden, maar hoevaak heeft ook daar teleurstelling een rol gespeeld waardoor het vertrouwen is geschaad en wantrouwen is toegenomen. 

Schuilen bij de Allerhoogste, Zijn naam aanroepen en bij Hem je toevlucht nemen is eigenlijk onze enige echte zekerheid. Een plaats van vrede, rust en veiligheid, is aan de voeten van de troon van G'd. Bij G'd kunnen wij altijd terecht en zijn wij verzekerd van liefdevolle, uitgestrekte armen. Armen die verlossen kunnen, zoals G'd Israel met een sterke arm uit Egypte heeft geleid, zo zal Hij ons ook uitgeleide doen van situaties in ons leven die ons benauwen. 



Satan heeft er een dagtaak van gemaakt en dat vierentwintigzeven, om ons het "helle" vuur aan de schenen te leggen, om als een gefrustreerde, wild brullende leeuw op jacht te gaan naar zijn ogenschijnlijke prooi. Zijn taak en missie is om alles te vernietigen wat te maken heeft met G'ds schepping, met alles waar G'ds hart naar uitgaat. G'ds hart gaat uit naar Zijn kinderen, naar een verloren wereld, die Hij verlossen wil van het kwaad, van zonde, schuld en dood. Satan is meer toegewijd dan menig kind van G'd om tot zijn doel te komen, maar G'd verhoede dat.


Zelfs als wij schuldig zouden zijn aan onrecht bedreven aan hen die geen schuld en blaam treft, zelfs als wij vragen om te mogen boeten voor deze schuld dan nog zal G'd als wij onze zonde belijden, ons vrij maken van die schuld en zonde last. G'd wil niet dat wij onze eigen zonde dragen, om de dood eenvoudige reden dat wij dat niet kunnen. G'd heeft nl geen behagen in de dood, als wij onze schuld zelf zouden dragen, zou ons dat in een situatie brengen waar G'd niet op zit te wachten. "Ten dage dat gij daarvan eet, zult gij voorzeker sterven." G'd heeft in Zijn Zoon daar een ommekeer in gebracht. Wij hebben gegeten van de vrucht, het sterven is onze zekerheid geworden, maar G'd heeft die zekerheid omgebogen naar een veel betere zekerheid, Leven in Christus die de dood heeft overwonnen. Wat een aards mens niet kon, kon een hemels Mens wel, Hij was meer dan overwinnaar, waardoor ook wij meer dan overwinnaars zijn in Hem.

G'd zal met toorn opstaan tegen de zonde en tegen hen die zonde bedrijven. Niet in blinde woede, maar Zijn toorn zal met chirurgische precisie worden uitgevoerd, om het goede wat er nog is, te behouden.
Als de mens zich niet van zijn goddeloze weg zal bekeren zal G'ds toorn over hen komen, G'd zal met recht en gerechtigheid heersen over de volken. Als de volken hun eigen weg blijven volgen zullen ze als het ware, vallen in hun eigen graf. G'd stelt geen behagen in de dood, maar als wij niet willen afwijken van deze weg die wij zijn ingeslagen dan zal het duister waarin wij vertoeven moeten wijken voor het Licht en zal G'ds toorn de plaatsbereider zijn voor hen die wandelen willen in geloof en vertrouwen.

"Mijn schild is bij God, Die de oprechten van hart verlost. God is een rechtvaardige Rechter, een God Die iedere dag toornt."

"Ik zal de HEERE loven om Zijn gerechtigheid,
en voor de Naam van de HEERE, de Allerhoogste, psalmen zingen."

















Reacties

Populaire posts