heb jij het geloof wat Jezus hoopt te vinden?

"Maar zal de Zoon des mensen, als Hij komt, wel het geloof op de aarde vinden?" Lukas 18: 8

Welk geloof zoekt Jezus? Volgens deze tekst zoekt Jezus HET geloof. Jarenlang spookt deze tekst al door mijn hoofd en er komt een moment dat je er wat mee moet. Het gaat nl ook over mijn geloof, en voldoe ik wel bij Zijn wederkomst aan het gestelde criteria voor wat betreft geloof. Als Jezus terugkomt wil ik op z'n minst Het geloof hebben. Als Hij Zijn kinderen roept bij de klank van een bazuin, geblazen door de Aartsengel, het hoofd van de engelen, de Heer van de hemelse legermachten,  dan wil ik dat Hij mij roept, omdat Hij bij mij HET geloof gevonden heeft wat Hij zocht. Op dit moment geloof ik, maar geloof ik wel goed genoeg, op de juiste manier en in de juiste dingen of personen.

De context lezen waarin een dergelijke tekst is geschreven zal mijn tweede stap zijn om proberen te ontdekken wat de tekst betekend, mijn eerste stap is om de Auteur uit te nodigen mij deze teksten te openbaren, inzicht te geven en er leven aan toe te voegen, zodat het mijn leven verreikt, tot zegen is voor mijzelf en mijn naasten maar bovenal mag uitwerken tot eer van de Heer van de legermachten, de Heilige Leermeester en de Schepper van hemel en aarde.



Dit bijbelgedeelte gaat over bidden en niet de moed opgeven, daarmee zou alles gezegd moeten zijn. Waarom bidden, en wat is de reden dat wij de moed niet op mogen geven. Bidden doe je tot G'd, want als wij bidden zal het ons gegeven worden. Als wij niet direct krijgen wat wij bidden dan heeft G'd in Zijn wijsheid en liefde voor ons daar een reden voor, en zal het uitstel of afstel altijd een beter antwoord zijn dan ons direct en specifiek verzoek.

Bidden doe je in geloof, en vanuit de overtuiging dat je gebed beantwoord zal worden. Blijven bidden doe je omdat je hoop en vertrouwen hebt dat G'd antwoord, je bidt en blijft bidden omdat je geloof hebt in Diegene die jij aanbidt. Je gelooft in je Schepper omdat Hij hemel en aarde, alle dieren, vissen, vogels, planten gemaakt heeft, omdat Hij jou als kroonstuk van Zijn schepping heeft gemaakt. Je gelooft in Jezus als de Zoon van G'd die jou verlost en gered heeft uit de greep van de zonde en de dood. Je gelooft in de Heilige Geest, omdat jouw Verlosser Jezus Christus de Trooster, aan jou heeft belooft als G'ddelijke inwoning in jou, G'ds tempel. Je gelooft in Zijn liefde voor jou en dat is jouw basis voor aanbidding, voor bidden uit geloof, vertrouwen en liefde voor Hen.

Er was eens een rechter die G'd niet kende en door een vrouw dagelijks werd "lastig" gevallen omdat zij van hem eiste dat haar recht gedaan werd. De rechter die G'd noch Zijn gebod vreesde, gaf uiteindelijk in en sprak recht voor haar, omdat Hij bang was dat zij op een dag hem zou vernederen, vanwege het feit dat hij haar niet wilde horen, en haar onrechtmatig behandelde. Deze vrouw drong iedere dag aan om gehoord te worden en deze onrechtvaardige rechter stemde uiteindelijk in met haar verzoek.

Als deze onrechtvaardige rechter, uiteindelijk instemt, op haar verzoek ingaat en haar recht verschaft, hoeveel te meer zal onze Hemelse Vader zijn kinderen recht verschaffen omdat zij Hem dagelijks aanroepen. Dat is het geloof wat Jezus zoekt en hoopt te vinden bij Zijn wederkomst. Een volk, kinderen, die G'd zonder ophouden aanroepen en aanbidden, vanuit het volste vertrouwen dat Hij hen zal antwoorden, ook als het antwoord uitblijft. 

Wij worden gerechtvaardigd door het geloof in Jezus Christus. We worden gerechtvaardigd omdat wij geloven dat wij allen die gezondigd hebben zijn vrijgekocht door het offer van de Zoon van onze hemelse Vader die ons vrij wilden maken van zonde en schuld, en ons uit de greep van de dood verlost heeft. Het was de Vader die ons opzocht en de vraag stelde: "Waar zijt gij?" Het is Jezus die ons opzocht en door zijn offer het pad naar de troon van G'd, vrijmaakte, om de relatie tussen G'd en ons te herstellen. Het is de Heilige Geest die ons opzoekt, onderwijst en overtuigd van zonde, van gerechtigheid en van oordeel, van de Weg die wij moeten gaan om tot G'ds troon te kunnen naderen. Hij brengt ons ieder dag bij onze Hogepriester Jezus Christus, zodat wij zonder vlek of rimpel kunnen staan voor G'd, omdat Hij eens en voor altijd ons van onze zonde verlost heeft, en wij daardoor iedere dag instaat worden gesteld om de stommiteiten die wij uithalen, bij zijn voeten neer te leggen, zodat Hij ze in de diepte van de zee kan werpen.

Is dat, datgene wat jij gelooft. Is dat de reden van jouw bidden en aanbidden en is dat tevens jouw basis om vol te houden in bidden en smeken, overtuigd van het feit dat Hij ons roepen hoort?

"Want allen hebben gezondigd en missen de heerlijkheid van God, en worden om niet gerechtvaardigd door Zijn genade, door de verlossing in Christus Jezus. Hem heeft God openlijk aangewezen als middel tot verzoening, door het geloof in Zijn bloed."Rom. 3: 23-25




Reacties

Populaire posts