feestje, of een dansje zonder te bewegen

Pas geleden een oogstdankfeest meegemaakt, althans het werd gesuggereerd dat het een oogstdankfeest zou zijn. Helaas was het alles behalve wat ik ervan verwachte. Mijn verwachtingen werden compleet overstegen.

Als kind was ik gewend dat we vanaf 'smorgens 10:00 uur bij elkaar kwamen en een heleboel activiteiten deden met elkaar tot een uur of 16:00 wat in het teken stond van dankbaar zijn voor de oogst (lees zegeningen) van het afgelopen jaar. Toespraken, sketches, gedichten, liederen, spellen, onderwerpen, preken en samen eten en drinken.

Vandaag was het een tafel vol met etenswaren en een heel aantal producten die voor voeding moesten doorgaan en dat was het. Ze waren dan wel om uiteindelijk uitgedeeld te worden aan hen die het heel hard nodig hadden, dat dan weer wel. Ja dat was totaal out of the box denkwerk en een boven elke verwachting uitstijgende oogstdankfeest.

Was vroeger alles beter, nee absoluut niet, was vroeger alles dan slechter, neen dat ook niet, maar soms....... soms denk ik wel eens wat is er mis met ons, waar gaat het in vredesnaam fout, hoeveel redenen, vergaderingen, en mind blowing fantasy, zou aan deze invulling ten grondslag hebben gelegen?

Laodicea misschien, niet warm en niet koud??? En voor de duidelijkheid, ik wil niet klagen, klagen ziet niet in mijn bloed, ik voel me eerder een protest zanger zonder lied, maar blijkbaar wel met een heleboel noten op mijn zang.


Reacties

Populaire posts